Join a dynamic team of IT experts at a fast-growing international consultancy firm, where every day brings a new challenge. Work with leading edge technologies within Telecom, IoT and Cloud Management. Expand your skill-set, explore the latest IT innovations, and work on real-life solutions that  transform companies.

Why Data Ductus?

We believe in giving our consultants the freedom and the tools they need to succeed and develop.
We welcome all nationalities, ages and backgrounds and operate from ten offices on three continents.

Students

Do you have an interesting degree project on the cutting edge of IT?
If so, talk to Data Ductus about our student degree thesis program.

Apply for thesis program

Available positions

Teamledare/arkitekt inom javautveckling

Sweden
Malmö

Gillar du att arbeta med produktutveckling samt kundanpassningar? Vill du arbeta med cutting edge teknologier samt lösningar med hög volym och låg latency. Är du en teknikintresserad javautvecklare som aldrig vill sluta utvecklas och utmanas och som vill jobba i en prestigelös och stimulerande miljö med andra drivna och ansvarstagande konsulter?

Vad vi söker
Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en arkitekt som även är senior javautvecklare. Du bör ha tidigare erfarenhet från att ha jobbat som teamledare eller designansvar och har god kunskap inom IT-arkitektur och designmodeller samt kunskap och erfarenhet inom integrationslösningar.

Om rollen

I dina arbetsuppgifter ingår att du är med i tidiga faser och sätter arkitekturen och designen och även är med i hela utvecklingen av lösningen, även som utvecklare själv och ibland i en teamledaransvar.

I din roll förväntas du ha en överblick över hela lösningen och guida utvecklarna att jobba mot ett gemensamt mål där det handlar om både produkt- och kundorienterade lösningar. Du kommer att vara länken mellan utvecklare och projektledaren. Rollen innebär mycket kundkontakt.

Vilka kvalifikationer ska man ha?
Du har minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling i java och kringliggande komponenter med en relevant utbildning i botten.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper där det för oss är det viktigt att vara självgående och har ett driv att ständigt vilja lära dig nya saker, samt att dela med dig av dina kunskaper. Du agerar självständigt genom att ta initiativ och hittar alternativa lösningar om problem uppstår.

En förutsättning för tjänsten är att du trivs med att arbeta i team, är prestigelös, bra på att skapa relationer Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder.

Du har kompetens inom ett flertal av områdena:

 • Java
 • Web eller J2EE container
 • Webservice / REST
 • Erfarenhet av databaser
 • Agila arbetsätt

Då vi har kunder både i Sverige och utomlands är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Frågor om tjänsten
Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19.

Javautvecklare

Sweden
Malmö

Vi söker nu en teknikintresserad programmerare som ska komplettera vårt team.

Vad vi söker

Till vårt kontor i Malmö söker vi just nu en stolt javautvecklare som kan analysera och programmera, kommunicera och hjälpa andra med idéer. I rollen ingår att sitta med kunden och designar nya funktioner men även för att hitta buggar och fel. Som utvecklare så kommer du att ha en översikt på vad som pågår och vad som är på gång i flera olika projekt som i snabb takt med massor av ny teknologi skall ut på stor skala.

I uppgifterna som utvecklare så ingår förstås att utföra design och implementation ’End-To-End’ tillsammans med teamet kvalitetsarbete med unit tester, automatisering av tester samt kodgranskning.

Vem söker vi?

Du bör ha en relevant utbildning i botten men fram för allt så brinner du för att jobba med mjukvaruutveckling.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper och för oss är det viktigt att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team. Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder. Du genomsyras av ett eget driv och har ett genuint engagemang för ditt arbete och gillar att dela med dig av egna erfarenheter och kunskap och kan även tänka dig att utvecklas för att ta nästa steg med ansvar för arkitektur och/eller teamet.

Du kommer att jobba med många nya och kommunikations- och prestandakrävande serverapplikationer med fokus på back-end sidan. Du gillar också att utforska det senaste som kommer ut på marknaden.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom områdena:
* Java 7/8
* Tomcat 7/8
* OData, REST, SOAP
* Apache Camel 2.x eller senare
* JBPM
* Erfarenhet av databaser
* Big Data teknologier
* Atmosphere 2.x
* Node.JS
* OAuth/IdM lösningar
* Verktygen: Eclipse, TFS, IntelliJ, Maven, Subversion, GIT

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation utan hierarkier med bra gemenskap. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga, tidsramar är snäva och uppdragen många gånger är hemliga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet! Vi arrangerar därför många sociala aktiviteter för att bygga gemenskap samtidigt som vi respekterar våra medarbetares balans mellan privat- och arbetsliv.

Vi sitter i nya fräscha lokaler centralt beläget i Malmö med goda kommunikationsförbindelser.

Frågor om tjänsten

Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19 eller anders.essner@dataductus.se.

Riktig programmerare

Sweden
Skellefteå

Är du en riktig programmerare? Då vill vi gärna höra av dig!

Lär mer här: Annons riktig programmerare

Mjukvaruutvecklare

Sweden
Luleå / Skellefteå

Är du en mjukvaruutvecklare som brinner för programmering?

Läs mer här: Annons mjukvaruutvecklare

Teknisk projektledare

Sweden
Luleå / Skellefteå

Gillar du tekniskt utmanande uppdrag? Är du prestigelös men samtidigt stolt över dina samlade erfarenheter? Är du är noggrann och van att samarbeta i både större och mindre grupper? Tar du ansvar och tycker att öppenhet är en självklarhet? Läs vidare!

Data Ductus är ett expansivt utvecklings- och konsultföretag med kunder globalt och lokalt i branscher som telekom, offentliga organisationer och industri. Vi är kända för vår förmåga att snabbt anpassa oss och möta föränderliga affärskrav. Vi söker nu en tekniskt driven projektledare som klarar av både många små uppdrag parallellt, men också kunna hantera ett och annat stort projekt tillsammans med våra kompetenta team på Ductus.

Din profil

För att lyckas i din roll behöver du ha:

 • En akademisk teknisk utbildning inom datavetenskap eller dylikt samt några års erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av optisk mätteknik eller en stark vilja att lära.
 • Jobbat inom agil utvecklingsmetodik, t.ex. Scrum, Kanban, XP eller testdriven utveckling.
 • God presentations- och kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.
 • Möjlighet att resa på kortare uppdrag.

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av systemdesign/ systemlösningsframtagande.

Att jobba hos oss

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team. Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet, egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna möta och överträffa våra kunders förväntningar.

Om tjänsten

Ort: Luleå (alternativt Skellefteå)
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna AnnaCarin Falkman (annacarin.falkman@dataductus.se, 070-3730385) eller Bengt Gunnarsson (bengt.gunnarsson@dataductus.se, 070-3553276) om du har frågor kring tjänsten.

Software Development Delivery Manager

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde Enterprise Applications levererar egenutvecklade system och systemutveckling till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt medicinteknik-området. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling, förvaltning, drift och support i våra åtaganden.

Vi har för avsikt att förstärka vår systemutvecklingsverksamhet med ytterligare kompetenser, och söker nu en delivery manager/leveransansvarig för systemutvecklingstjänster med stationering i Uppsala.

Din profil

Du har en gedigen teknisk grund och har en relevant utbildning, såsom datavetenskaplig utbildning, civilingenjör inom IT eller systemvetare. Du har erfarenhet av att leda projekt och har tagit eller vill ta steget att ta mer utav totalansvar för utvecklingsleveranser mot större konton.

Din tekniska bakgrund kan gärna vara inom olika tekniska miljöer, så att du är välorienterad i såväl Microsoft-baserad utvecklingsleverans och UNIX/Linux-miljöer. Du har mycket god kommunikativ förmåga och klarar av att representera leveransorganisationen i komplexa åtaganden. Du är van att hålla många bollar i luften och känner stort ansvarstagande för att leveransorganisationen ska möta kundens förväntningar. Din kombination av teknisk kompetens och kommunikativa förmågor gör att du naturligt går in i en roll där du gör stor skillnad och skapar förtroende hos kunder såväl som i den egna leveransorganisationen.

Du har förmåga att coacha och inspirera utvecklingsteamen, särskilt teamleaders inom utvecklingsverksamhet.
Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att agera presale inom utvecklingsverksamhet.
• Erfarenhet av att agera i strukturerade samverkansmodeller på taktisk och/eller strategisk nivå, eller erfarenhet av att rapportera till styrgrupp i större projekt.
• Erfarenhet av personalutvecklingssamtal och lönesättande samtal.
• Erfarenhet av designarbete i roll som t.ex. systemanalytiker eller arkitekt.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten på 018-413 76 27 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Database Architect

Sweden
Uppsala

Våra affärsområden I&T, Network & Service Management, Enterprise Applications samt ITSM levererar tjänster inom bland annat systemutveckling, drift och förvaltning till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt telekom. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling, förvaltning, drift och support i våra åtaganden. Vi har för avsikt att förstärka vår verksamhet i Uppsala med en databasarkitekt av rang som kan bidra såväl i projekt som i löpande drift-åtaganden.

Din profil

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av arbete med databaser som databasadministratör (DBA) eller i projektleveranser. Tyngdpunkten ligger på MS SQL-Server, men du förväntas även kunna hantera andra databasmiljöer, t ex. MySQL, Oracle, etc. Du är välorienterad även i NoSQL och metoder för att bearbeta större datamängder såsom MapReduce, datalakes etc.
I rollen ingår alt från arkitektur till installation, konfiguration, prestandaoptimering, replikering och kluster, samt designfrågor kring datamodell och struktur i samband med utvecklingsprojekt. Du förväntas ha god kunskap inom utveckling av skript och frågespråk som rör databaser och deras miljöer, exempelvis T-SQL, PowerShell, etc. Lämpligen har du goda kunskaper inom minst två databasplattformar varav MS SQL är en av dom.
Du bör ha erfarenheter av stora driftsmiljöer och förväntas kunna navigera på servrar med både Windows- och Linuxoperativ.
Som person är du driven. Du kommer arbeta i team men förväntas kunna driva både mindre och större projekt och aktiviteter på egen hand. Du bör behärska språket (svenska och engelska) väl och ha en förmåga att dokumentera på ett tydligt sätt. Ett genuint teknikintresse och en nyfikenhet på att bygga bra helhetslösningar är avgörande faktorer.

Krav på goda kunskaper inom:

• MS SQL
• Windows server
• Linux
• PowerShell
• T-SQL

Meriterande erfarenheter:

• PostgreSQL
• MySQL
• Oracle
• NoSQL
• MapReduce
• SQL Server Integration services (eller andra ETL-verktyg)
• AD
• ITIL
• Övriga skriptspråk
• VMware/Hyper-V
• Certifieringar som styrker dina kunskaper inom något av de angivna områdena.
• Erfarenhet av utvecklingsprojekt
• Erfarenhet av att bidra i säljarbete i PreSale/arkitekt-roll.

Vad erbjuder vi?

I rollen ingår såväl drift och förvaltning av våra kunders databasmiljöer men även utvecklingsprojekt och andra leveransuppdrag som vanligtvis bedrivs i projektform.
Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta Ludwig Eriksson om du har frågor om tjänsten, ludwig.eriksson@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

ITSM Specialist

Sweden
Stockholm / Uppsala

Vårt affärsområde ITSM levererar konsulttjänster inom ITSM samt insourcade Service Desk åtaganden och tillhörande verktyg på plats hos våra kunder. Konsultinsatser består bland annat av konfiguration och implementation av Service Desk verktyg, CMDB, Asset Management m.fl stödfunktioner för IT-verksamheten, med tillhörande integrationer. I tjänsterna ingår även SIAM, där vi levererar effektiv leverantörsstyrning för företag/organisationer som etablerat multisourcing. Vi har för avsikt att förstärka vårt team med ytterligare kompetenser, och söker nu en ITSM-specialist med stationering i Uppsala eller Stockholm. Du kommer att komplettera vårt dedicerade team som jobbar med kunder inom framför allt offentlig verksamhet, telekom och industri.

Din profil

• Du har erfarenhet av processutveckling och implementation/konfiguration av ärendehanteringssystem, såsom Remedy, Service Now, Service Desk Plus och Jira Service Desk. Denna kombinerade förmåga att arbeta med såväl processutveckling som verktygsanpassning är central för tjänsten.
• Du har sannolikt erfarenhet av att genomföra Service Desk och/eller SIAM implementationer och har praktisk erfarenhet av hur en effektiv leveransmodell sett till helheten implementeras för kunder i multisourcing-situation. Vidare har du erfarenhet av hur processen för kontinuerlig tjänsteförbättring kan implementras på ett strukturerat sätt, samt implementation av mätpunkter och rapportering etableras på ett ändamålsenhetligt sätt.
• Du har erfarenhet av hur samverkansmodeller mellan kund och leverantör implementeras för effektiv leverantörsstyrning, och kan förmåga att effektivt leda samverkan mellan kund och leverantörer på åtminstone operativ och taktisk nivå.
• Du har vidare erfarenhet av hur man bygger upp en CMDB och tillgångshantering med god struktur och hur man implementerar dessa som centrala datakällor för en effektiv ITSM-leverans.

Det är meriterande om du har erfarenhet att agera presale inom området, samt om du har praktisk erfarenhet av hur man med automation kan effektivisera ITSM-leverans generellt och mer specifikt Service Desk leverans.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

.NET-utvecklare

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde Enterprise Applications levererar system/systemutveckling till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt medicinteknik. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling och förvaltning i våra åtaganden.

Vi har för avsikt att förstärka vår systemutvecklingsverksamhet i Uppsala med ytterligare kompetenser, och söker nu ytterligare en utvecklare inom .NET/C#.

Din profil

Du har en gedigen teknisk grund och har en relevant utbildning, helst datavetenskaplig utbildning eller civilingenjör inom IT. Du gillar problemlösning, att arbeta i projekt, kommunicera och hjälpa andra. Du har minst fyra års erfarenhet inom systemutveckling, främst inriktat mot C# och .NET. Du ser dig själv som en full stack-utvecklare som arbetar obehindrat i applikationens alla lager och även mot databaser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team.
Du har sannolikt .NET/C# som ditt huvudspråk, men du är väl orienterad i andra tekniska miljöer, och har förmåga att välja olika verktyg i olika projekt baserat på vad som är bäst för att lösa uppgiften.

Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av webbutveckling och kännedom om aktuella och vanligt använda webbtekniker, designinstrument och javascriptramverk, exempelvis Angular JS.
• Erfarenhet av Python eller Java, samt erfarenhet av att arbeta mot Linuxplattform.
• Certifieringar som bekräftar dina kunskaper inom för tjänsten relevanta områden.
• Intresse av att finnas med tidigt i utvecklingsprocessen och att finnas med i kundkontakt, t.ex. i arbete med krav och design.
• Domänkunskap inom områden såsom Election Modernization, medicinteknik, administrativa system gärna med integrationer mot Active Directory/Exchange samt integrationer mot ITSM-sviter som t.ex. Service Now eller Remedy.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten på 018-413 76 27 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Teknisk projektledare med infrastrukturbakgrund

Sweden
Uppsala

I rollen som teknisk projektledare leder du projekt och implementationer ur ett tekniskt perspektiv. Projekten har ofta koppling till infrastruktur/driftsleveranser on-premise eller i molnet. Du hanterar leverantörskontakter och relaterar till kund och andra leverantörer i frågor om teknisk design.

Du arbetar periodvis tätt tillsammans med våra team i uppdrag som utförs i våra egna lokaler, periodvis i projekt på plats hos våra kunder. Du leder arbetet att ur ett tekniskt perspektiv etablera planer, följa upp samt leda tekniker i genomförande.

Din profil

• Du är professionell i kund- och leverantörskontakter och har förmåga att representera den tekniska implementationen i dialog med både beställare och andra leverantörer.
• Du är kommunikativ och har förståelse för den tekniska implementationens effekt på kundens verksamhet och övergripande projektplan.
• Du har en relevant utbildning inom IT-området. Sannolikt har du erfarenheter som tekniker inom infrastrukturområdet, men har gått över allt mer till att koordinera och leda arbetet.
• Du är väl orienterad inom områden så som virtualisering, lagring, molntjänster och är välbekant med aktuella trender vad gäller ex. Dev Ops.
• Erfarenhet från multisourcing-miljöer är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av att agera teknisk projektledare i projekt så som datacenter-migreringar, konsolideringsprojekt inom infrastrukturområdet samt Office365-migreringar.

Om tjänsten

Ort: Uppsala.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten. Han nås på 0702-36 73 31 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

Cloud Data Center Engineer

Sweden
Stockholm / Uppsala

Data Ductus specialistkonsulter tillhandahåller tjänster för drift av IT-infrastruktur som en molntjänst. Bland kunder finns dels dedikerade molnleverantörer och partnerorganisationer, dels slutkunder som flyttar sin infrastruktur till molntjänster som Data Ductus tillhandahåller. Affärsområdet ITSM inom Data Ductus utökar sitt tjänsteutbud inom området som omfattar alla de tjänster som krävs för att kunder ska kunna konsumera IT-infrastruktur med den elasticitet och flexibilitet som de förväntar.

Din profil

Du är väl förtrogen med molndrift av IT-tjänster, de metoder och tekniker som behövs för att kunna bygga och utveckla ett elastiskt datacenter. Det innebär att du är väl förtrogen med virtualisering av såväl servrar som nätverkstjänster, utformning av självbetjäningsportaler och de affärsmodeller som ligger till grund för en effektiv molndrift. Våra konsulter arbetar framför allt i miljöer som tillhandahåller privata molntjänster eller hybridmolntjänster, respektive Software as a Service eller Infrastructure as a Service.

Om du erfarenhet av Cisco Hyperflex-miljöer och VMware är det särskilt meriterande.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Cloud Data Migration Specialist

Sweden
Stockholm / Uppsala

Vårt affärsområde IT Service Management tillhandahåller tjänster som syftar till att bidra till ständig effektivisering av kundernas IT-tjänster. Den stora omställningen mot molntjänster innebär idag att många organisationer behöver kunna flytta infrastrukturer från en operativ miljö till en annan på ett kostnadseffektivt sätt utan att riskera stora avbrott tjänsterna. Inom affärsområdet ITSM har Data Ductus specialiserade grupper som följen en utarbetad metod och använder för syftet särskilt utvecklade verktyg för att bistå kunder som flyttar infrastruktur eller enskilda applikationer mellan olika datacenter eller mellan olika molnleverantörer.

Din profil

Du är väl förtrogen med drift av stora infrastrukturer och de process- och kvalitetssystem som används för säker IT-drift. Du har gedigna erfarenheter från den typ av transformations- och förändringsarbete som måste genomföras i samband med större förändringar i driftsmiljöer.

En fullständig kartläggning av den miljö som ska flyttas kräver kunskap om en rad metoder för effektiv inventering både på nät-, server-, databas- och applikationsnivå. Du har sannolikt erfarenheter av denna typ av inventeringsarbete liksom att dokumentera resultatet i en CMDB och hantera förändringar i relaterade Change-processer.

Om du har erfarenhet av för området specifika metodramverk och stödsystem är det en stor fördel.

Du bör dessutom ha erfarenhet av hur samverkansmodeller mellan kund och berörda leverantörer implementeras i genomgripande projekt av denna typ som nästan alltid inbegriper många olika parter.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Server Infrastructure Specialist

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde ITSM levererar konsulttjänster inom ITSM och driftlösningar. Vårt operationsteam jobbar med drift av lösningar för såväl interna system som kundlösningar samt levererar konsulttjänster inom server och nätverksinfrastruktur. Vi söker nu en infrastrukturspecialist inriktad på server med stationering i Uppsala.

Din profil

Du är väl förtrogen med drift av stora infrastrukturer och de process- och kvalitetssystem som används för säker IT-drift. Du är väl orienterad i server och nätinfrastruktur generellt, men är särskilt inriktad på serverdrift och hantering av virtuella miljöer, gärna i såväl VMware-miljö och OpenStack-baserade miljöer. Du har mycket god teknisk kompetens i Microsofts serverplattformar och är väl orientierad i Active Directory, PowerShell samt nätverksteknologier. Du automatiserar gärna uppgifter av återkommande karaktär. Du har kompetens inom virtualisering, backup, disaster/recovery, lagring, Antivirus, Antispam. Du är även orientierad i containerbaserade leveransformer och har med fördel erfarenhet av exempelvis Docker Swarm eller Kubernettes. Du är också väl orienterad i Linux/Unix-baserade operativsystem.

Du har erfarenhet av hur man i professionella driftsorganisationer arbetar med t.ex. kapacitetsplanering, patchning, imagehantering, rådgivning till projekt m.m. och har en förståelse för lastbalanserare och andra centrala infrastrukturkomponenter används i infrastrukturen och har även erfarenhet av att konfigurera sådana komponenter. Utifrån denna bakgrund kan du på ett generellt plan bidra som generalist inom ett operationsteam, men samtidigt fungera som specialist inom serverrelaterade tjänster.
Du har erfarenhet av att arbeta med molntjänster, hybridmoln såväl som on-premise lösningar.

Det är meriterande om du:

• Har certifieringar som bekräftar din kompetens inom för tjänsten relevanta områden
• Är väl förtrogen med tjänsterna hos någon av de största kapacitetsleverantörerna inom molntjänster.
• Har erfarenhet av att arbeta med automation och självservice i på marknaden vanligt förekommande verktyg
• Har erfarenhet inom scripting med verktyg som är relevanta för området serverdrift, t.ex. powershell
• Är väl orienterad i något av de marknadsledande verktygen för övervakning.
• Har erfarenhet av att som konsult agera serverspecialist mot driftorganisationer.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Teamledare/arkitekt inom javautveckling

Sweden
Malmö

Gillar du att arbeta med produktutveckling samt kundanpassningar? Vill du arbeta med cutting edge teknologier samt lösningar med hög volym och låg latency. Är du en teknikintresserad javautvecklare som aldrig vill sluta utvecklas och utmanas och som vill jobba i en prestigelös och stimulerande miljö med andra drivna och ansvarstagande konsulter?

Vad vi söker
Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en arkitekt som även är senior javautvecklare. Du bör ha tidigare erfarenhet från att ha jobbat som teamledare eller designansvar och har god kunskap inom IT-arkitektur och designmodeller samt kunskap och erfarenhet inom integrationslösningar.

Om rollen

I dina arbetsuppgifter ingår att du är med i tidiga faser och sätter arkitekturen och designen och även är med i hela utvecklingen av lösningen, även som utvecklare själv och ibland i en teamledaransvar.

I din roll förväntas du ha en överblick över hela lösningen och guida utvecklarna att jobba mot ett gemensamt mål där det handlar om både produkt- och kundorienterade lösningar. Du kommer att vara länken mellan utvecklare och projektledaren. Rollen innebär mycket kundkontakt.

Vilka kvalifikationer ska man ha?
Du har minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling i java och kringliggande komponenter med en relevant utbildning i botten.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper där det för oss är det viktigt att vara självgående och har ett driv att ständigt vilja lära dig nya saker, samt att dela med dig av dina kunskaper. Du agerar självständigt genom att ta initiativ och hittar alternativa lösningar om problem uppstår.

En förutsättning för tjänsten är att du trivs med att arbeta i team, är prestigelös, bra på att skapa relationer Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder.

Du har kompetens inom ett flertal av områdena:

 • Java
 • Web eller J2EE container
 • Webservice / REST
 • Erfarenhet av databaser
 • Agila arbetsätt

Då vi har kunder både i Sverige och utomlands är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Frågor om tjänsten
Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19.

Javautvecklare

Sweden
Malmö

Vi söker nu en teknikintresserad programmerare som ska komplettera vårt team.

Vad vi söker

Till vårt kontor i Malmö söker vi just nu en stolt javautvecklare som kan analysera och programmera, kommunicera och hjälpa andra med idéer. I rollen ingår att sitta med kunden och designar nya funktioner men även för att hitta buggar och fel. Som utvecklare så kommer du att ha en översikt på vad som pågår och vad som är på gång i flera olika projekt som i snabb takt med massor av ny teknologi skall ut på stor skala.

I uppgifterna som utvecklare så ingår förstås att utföra design och implementation ’End-To-End’ tillsammans med teamet kvalitetsarbete med unit tester, automatisering av tester samt kodgranskning.

Vem söker vi?

Du bör ha en relevant utbildning i botten men fram för allt så brinner du för att jobba med mjukvaruutveckling.

Vi sätter stor vikt på personliga egenskaper och för oss är det viktigt att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team. Ett trevligt bemötande och villighet att hjälpa till är nyckelorden hos oss, både inom företaget och mot våra kunder. Du genomsyras av ett eget driv och har ett genuint engagemang för ditt arbete och gillar att dela med dig av egna erfarenheter och kunskap och kan även tänka dig att utvecklas för att ta nästa steg med ansvar för arkitektur och/eller teamet.

Du kommer att jobba med många nya och kommunikations- och prestandakrävande serverapplikationer med fokus på back-end sidan. Du gillar också att utforska det senaste som kommer ut på marknaden.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom områdena:
* Java 7/8
* Tomcat 7/8
* OData, REST, SOAP
* Apache Camel 2.x eller senare
* JBPM
* Erfarenhet av databaser
* Big Data teknologier
* Atmosphere 2.x
* Node.JS
* OAuth/IdM lösningar
* Verktygen: Eclipse, TFS, IntelliJ, Maven, Subversion, GIT

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation utan hierarkier med bra gemenskap. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga, tidsramar är snäva och uppdragen många gånger är hemliga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet! Vi arrangerar därför många sociala aktiviteter för att bygga gemenskap samtidigt som vi respekterar våra medarbetares balans mellan privat- och arbetsliv.

Vi sitter i nya fräscha lokaler centralt beläget i Malmö med goda kommunikationsförbindelser.

Frågor om tjänsten

Kontakta gärna Anders Essner på vårt Malmö-kontor om du vill veta mer om tjänsten eller företaget. Han nås på 070-513 56 19 eller anders.essner@dataductus.se.

Riktig programmerare

Sweden
Skellefteå

Är du en riktig programmerare? Då vill vi gärna höra av dig!

Lär mer här: Annons riktig programmerare

Mjukvaruutvecklare

Sweden
Luleå / Skellefteå

Är du en mjukvaruutvecklare som brinner för programmering?

Läs mer här: Annons mjukvaruutvecklare

Teknisk projektledare

Sweden
Luleå / Skellefteå

Gillar du tekniskt utmanande uppdrag? Är du prestigelös men samtidigt stolt över dina samlade erfarenheter? Är du är noggrann och van att samarbeta i både större och mindre grupper? Tar du ansvar och tycker att öppenhet är en självklarhet? Läs vidare!

Data Ductus är ett expansivt utvecklings- och konsultföretag med kunder globalt och lokalt i branscher som telekom, offentliga organisationer och industri. Vi är kända för vår förmåga att snabbt anpassa oss och möta föränderliga affärskrav. Vi söker nu en tekniskt driven projektledare som klarar av både många små uppdrag parallellt, men också kunna hantera ett och annat stort projekt tillsammans med våra kompetenta team på Ductus.

Din profil

För att lyckas i din roll behöver du ha:

 • En akademisk teknisk utbildning inom datavetenskap eller dylikt samt några års erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av optisk mätteknik eller en stark vilja att lära.
 • Jobbat inom agil utvecklingsmetodik, t.ex. Scrum, Kanban, XP eller testdriven utveckling.
 • God presentations- och kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.
 • Möjlighet att resa på kortare uppdrag.

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet av systemdesign/ systemlösningsframtagande.

Att jobba hos oss

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team. Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet, egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna möta och överträffa våra kunders förväntningar.

Om tjänsten

Ort: Luleå (alternativt Skellefteå)
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna AnnaCarin Falkman (annacarin.falkman@dataductus.se, 070-3730385) eller Bengt Gunnarsson (bengt.gunnarsson@dataductus.se, 070-3553276) om du har frågor kring tjänsten.

Software Development Delivery Manager

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde Enterprise Applications levererar egenutvecklade system och systemutveckling till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt medicinteknik-området. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling, förvaltning, drift och support i våra åtaganden.

Vi har för avsikt att förstärka vår systemutvecklingsverksamhet med ytterligare kompetenser, och söker nu en delivery manager/leveransansvarig för systemutvecklingstjänster med stationering i Uppsala.

Din profil

Du har en gedigen teknisk grund och har en relevant utbildning, såsom datavetenskaplig utbildning, civilingenjör inom IT eller systemvetare. Du har erfarenhet av att leda projekt och har tagit eller vill ta steget att ta mer utav totalansvar för utvecklingsleveranser mot större konton.

Din tekniska bakgrund kan gärna vara inom olika tekniska miljöer, så att du är välorienterad i såväl Microsoft-baserad utvecklingsleverans och UNIX/Linux-miljöer. Du har mycket god kommunikativ förmåga och klarar av att representera leveransorganisationen i komplexa åtaganden. Du är van att hålla många bollar i luften och känner stort ansvarstagande för att leveransorganisationen ska möta kundens förväntningar. Din kombination av teknisk kompetens och kommunikativa förmågor gör att du naturligt går in i en roll där du gör stor skillnad och skapar förtroende hos kunder såväl som i den egna leveransorganisationen.

Du har förmåga att coacha och inspirera utvecklingsteamen, särskilt teamleaders inom utvecklingsverksamhet.
Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att agera presale inom utvecklingsverksamhet.
• Erfarenhet av att agera i strukturerade samverkansmodeller på taktisk och/eller strategisk nivå, eller erfarenhet av att rapportera till styrgrupp i större projekt.
• Erfarenhet av personalutvecklingssamtal och lönesättande samtal.
• Erfarenhet av designarbete i roll som t.ex. systemanalytiker eller arkitekt.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten på 018-413 76 27 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Database Architect

Sweden
Uppsala

Våra affärsområden I&T, Network & Service Management, Enterprise Applications samt ITSM levererar tjänster inom bland annat systemutveckling, drift och förvaltning till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt telekom. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling, förvaltning, drift och support i våra åtaganden. Vi har för avsikt att förstärka vår verksamhet i Uppsala med en databasarkitekt av rang som kan bidra såväl i projekt som i löpande drift-åtaganden.

Din profil

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av arbete med databaser som databasadministratör (DBA) eller i projektleveranser. Tyngdpunkten ligger på MS SQL-Server, men du förväntas även kunna hantera andra databasmiljöer, t ex. MySQL, Oracle, etc. Du är välorienterad även i NoSQL och metoder för att bearbeta större datamängder såsom MapReduce, datalakes etc.
I rollen ingår alt från arkitektur till installation, konfiguration, prestandaoptimering, replikering och kluster, samt designfrågor kring datamodell och struktur i samband med utvecklingsprojekt. Du förväntas ha god kunskap inom utveckling av skript och frågespråk som rör databaser och deras miljöer, exempelvis T-SQL, PowerShell, etc. Lämpligen har du goda kunskaper inom minst två databasplattformar varav MS SQL är en av dom.
Du bör ha erfarenheter av stora driftsmiljöer och förväntas kunna navigera på servrar med både Windows- och Linuxoperativ.
Som person är du driven. Du kommer arbeta i team men förväntas kunna driva både mindre och större projekt och aktiviteter på egen hand. Du bör behärska språket (svenska och engelska) väl och ha en förmåga att dokumentera på ett tydligt sätt. Ett genuint teknikintresse och en nyfikenhet på att bygga bra helhetslösningar är avgörande faktorer.

Krav på goda kunskaper inom:

• MS SQL
• Windows server
• Linux
• PowerShell
• T-SQL

Meriterande erfarenheter:

• PostgreSQL
• MySQL
• Oracle
• NoSQL
• MapReduce
• SQL Server Integration services (eller andra ETL-verktyg)
• AD
• ITIL
• Övriga skriptspråk
• VMware/Hyper-V
• Certifieringar som styrker dina kunskaper inom något av de angivna områdena.
• Erfarenhet av utvecklingsprojekt
• Erfarenhet av att bidra i säljarbete i PreSale/arkitekt-roll.

Vad erbjuder vi?

I rollen ingår såväl drift och förvaltning av våra kunders databasmiljöer men även utvecklingsprojekt och andra leveransuppdrag som vanligtvis bedrivs i projektform.
Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta Ludwig Eriksson om du har frågor om tjänsten, ludwig.eriksson@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

ITSM Specialist

Sweden
Stockholm / Uppsala

Vårt affärsområde ITSM levererar konsulttjänster inom ITSM samt insourcade Service Desk åtaganden och tillhörande verktyg på plats hos våra kunder. Konsultinsatser består bland annat av konfiguration och implementation av Service Desk verktyg, CMDB, Asset Management m.fl stödfunktioner för IT-verksamheten, med tillhörande integrationer. I tjänsterna ingår även SIAM, där vi levererar effektiv leverantörsstyrning för företag/organisationer som etablerat multisourcing. Vi har för avsikt att förstärka vårt team med ytterligare kompetenser, och söker nu en ITSM-specialist med stationering i Uppsala eller Stockholm. Du kommer att komplettera vårt dedicerade team som jobbar med kunder inom framför allt offentlig verksamhet, telekom och industri.

Din profil

• Du har erfarenhet av processutveckling och implementation/konfiguration av ärendehanteringssystem, såsom Remedy, Service Now, Service Desk Plus och Jira Service Desk. Denna kombinerade förmåga att arbeta med såväl processutveckling som verktygsanpassning är central för tjänsten.
• Du har sannolikt erfarenhet av att genomföra Service Desk och/eller SIAM implementationer och har praktisk erfarenhet av hur en effektiv leveransmodell sett till helheten implementeras för kunder i multisourcing-situation. Vidare har du erfarenhet av hur processen för kontinuerlig tjänsteförbättring kan implementras på ett strukturerat sätt, samt implementation av mätpunkter och rapportering etableras på ett ändamålsenhetligt sätt.
• Du har erfarenhet av hur samverkansmodeller mellan kund och leverantör implementeras för effektiv leverantörsstyrning, och kan förmåga att effektivt leda samverkan mellan kund och leverantörer på åtminstone operativ och taktisk nivå.
• Du har vidare erfarenhet av hur man bygger upp en CMDB och tillgångshantering med god struktur och hur man implementerar dessa som centrala datakällor för en effektiv ITSM-leverans.

Det är meriterande om du har erfarenhet att agera presale inom området, samt om du har praktisk erfarenhet av hur man med automation kan effektivisera ITSM-leverans generellt och mer specifikt Service Desk leverans.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

.NET-utvecklare

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde Enterprise Applications levererar system/systemutveckling till främst offentliga organisationer, energisektorn, tillverkningsindustri samt medicinteknik. Vi tar ett helhetsansvar för det vi levererar, och ofta ingår både förstudier, utveckling och förvaltning i våra åtaganden.

Vi har för avsikt att förstärka vår systemutvecklingsverksamhet i Uppsala med ytterligare kompetenser, och söker nu ytterligare en utvecklare inom .NET/C#.

Din profil

Du har en gedigen teknisk grund och har en relevant utbildning, helst datavetenskaplig utbildning eller civilingenjör inom IT. Du gillar problemlösning, att arbeta i projekt, kommunicera och hjälpa andra. Du har minst fyra års erfarenhet inom systemutveckling, främst inriktat mot C# och .NET. Du ser dig själv som en full stack-utvecklare som arbetar obehindrat i applikationens alla lager och även mot databaser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att vara självgående, prestigelös och att man jobbar bra i team.
Du har sannolikt .NET/C# som ditt huvudspråk, men du är väl orienterad i andra tekniska miljöer, och har förmåga att välja olika verktyg i olika projekt baserat på vad som är bäst för att lösa uppgiften.

Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av webbutveckling och kännedom om aktuella och vanligt använda webbtekniker, designinstrument och javascriptramverk, exempelvis Angular JS.
• Erfarenhet av Python eller Java, samt erfarenhet av att arbeta mot Linuxplattform.
• Certifieringar som bekräftar dina kunskaper inom för tjänsten relevanta områden.
• Intresse av att finnas med tidigt i utvecklingsprocessen och att finnas med i kundkontakt, t.ex. i arbete med krav och design.
• Domänkunskap inom områden såsom Election Modernization, medicinteknik, administrativa system gärna med integrationer mot Active Directory/Exchange samt integrationer mot ITSM-sviter som t.ex. Service Now eller Remedy.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer gärna med idéer och är en lagspelare som gillar att hjälpa andra att bli bättre och försöker få saker att hända när du arbetar i ett team.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten på 018-413 76 27 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Teknisk projektledare med infrastrukturbakgrund

Sweden
Uppsala

I rollen som teknisk projektledare leder du projekt och implementationer ur ett tekniskt perspektiv. Projekten har ofta koppling till infrastruktur/driftsleveranser on-premise eller i molnet. Du hanterar leverantörskontakter och relaterar till kund och andra leverantörer i frågor om teknisk design.

Du arbetar periodvis tätt tillsammans med våra team i uppdrag som utförs i våra egna lokaler, periodvis i projekt på plats hos våra kunder. Du leder arbetet att ur ett tekniskt perspektiv etablera planer, följa upp samt leda tekniker i genomförande.

Din profil

• Du är professionell i kund- och leverantörskontakter och har förmåga att representera den tekniska implementationen i dialog med både beställare och andra leverantörer.
• Du är kommunikativ och har förståelse för den tekniska implementationens effekt på kundens verksamhet och övergripande projektplan.
• Du har en relevant utbildning inom IT-området. Sannolikt har du erfarenheter som tekniker inom infrastrukturområdet, men har gått över allt mer till att koordinera och leda arbetet.
• Du är väl orienterad inom områden så som virtualisering, lagring, molntjänster och är välbekant med aktuella trender vad gäller ex. Dev Ops.
• Erfarenhet från multisourcing-miljöer är meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av att agera teknisk projektledare i projekt så som datacenter-migreringar, konsolideringsprojekt inom infrastrukturområdet samt Office365-migreringar.

Om tjänsten

Ort: Uppsala.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Frågor

Kontakta gärna Fredrik Hagberg om du har frågor kring tjänsten. Han nås på 0702-36 73 31 eller fredrik.hagberg@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

Cloud Data Center Engineer

Sweden
Stockholm / Uppsala

Data Ductus specialistkonsulter tillhandahåller tjänster för drift av IT-infrastruktur som en molntjänst. Bland kunder finns dels dedikerade molnleverantörer och partnerorganisationer, dels slutkunder som flyttar sin infrastruktur till molntjänster som Data Ductus tillhandahåller. Affärsområdet ITSM inom Data Ductus utökar sitt tjänsteutbud inom området som omfattar alla de tjänster som krävs för att kunder ska kunna konsumera IT-infrastruktur med den elasticitet och flexibilitet som de förväntar.

Din profil

Du är väl förtrogen med molndrift av IT-tjänster, de metoder och tekniker som behövs för att kunna bygga och utveckla ett elastiskt datacenter. Det innebär att du är väl förtrogen med virtualisering av såväl servrar som nätverkstjänster, utformning av självbetjäningsportaler och de affärsmodeller som ligger till grund för en effektiv molndrift. Våra konsulter arbetar framför allt i miljöer som tillhandahåller privata molntjänster eller hybridmolntjänster, respektive Software as a Service eller Infrastructure as a Service.

Om du erfarenhet av Cisco Hyperflex-miljöer och VMware är det särskilt meriterande.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Cloud Data Migration Specialist

Sweden
Stockholm / Uppsala

Vårt affärsområde IT Service Management tillhandahåller tjänster som syftar till att bidra till ständig effektivisering av kundernas IT-tjänster. Den stora omställningen mot molntjänster innebär idag att många organisationer behöver kunna flytta infrastrukturer från en operativ miljö till en annan på ett kostnadseffektivt sätt utan att riskera stora avbrott tjänsterna. Inom affärsområdet ITSM har Data Ductus specialiserade grupper som följen en utarbetad metod och använder för syftet särskilt utvecklade verktyg för att bistå kunder som flyttar infrastruktur eller enskilda applikationer mellan olika datacenter eller mellan olika molnleverantörer.

Din profil

Du är väl förtrogen med drift av stora infrastrukturer och de process- och kvalitetssystem som används för säker IT-drift. Du har gedigna erfarenheter från den typ av transformations- och förändringsarbete som måste genomföras i samband med större förändringar i driftsmiljöer.

En fullständig kartläggning av den miljö som ska flyttas kräver kunskap om en rad metoder för effektiv inventering både på nät-, server-, databas- och applikationsnivå. Du har sannolikt erfarenheter av denna typ av inventeringsarbete liksom att dokumentera resultatet i en CMDB och hantera förändringar i relaterade Change-processer.

Om du har erfarenhet av för området specifika metodramverk och stödsystem är det en stor fördel.

Du bör dessutom ha erfarenhet av hur samverkansmodeller mellan kund och berörda leverantörer implementeras i genomgripande projekt av denna typ som nästan alltid inbegriper många olika parter.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala eller Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.

Server Infrastructure Specialist

Sweden
Uppsala

Vårt affärsområde ITSM levererar konsulttjänster inom ITSM och driftlösningar. Vårt operationsteam jobbar med drift av lösningar för såväl interna system som kundlösningar samt levererar konsulttjänster inom server och nätverksinfrastruktur. Vi söker nu en infrastrukturspecialist inriktad på server med stationering i Uppsala.

Din profil

Du är väl förtrogen med drift av stora infrastrukturer och de process- och kvalitetssystem som används för säker IT-drift. Du är väl orienterad i server och nätinfrastruktur generellt, men är särskilt inriktad på serverdrift och hantering av virtuella miljöer, gärna i såväl VMware-miljö och OpenStack-baserade miljöer. Du har mycket god teknisk kompetens i Microsofts serverplattformar och är väl orientierad i Active Directory, PowerShell samt nätverksteknologier. Du automatiserar gärna uppgifter av återkommande karaktär. Du har kompetens inom virtualisering, backup, disaster/recovery, lagring, Antivirus, Antispam. Du är även orientierad i containerbaserade leveransformer och har med fördel erfarenhet av exempelvis Docker Swarm eller Kubernettes. Du är också väl orienterad i Linux/Unix-baserade operativsystem.

Du har erfarenhet av hur man i professionella driftsorganisationer arbetar med t.ex. kapacitetsplanering, patchning, imagehantering, rådgivning till projekt m.m. och har en förståelse för lastbalanserare och andra centrala infrastrukturkomponenter används i infrastrukturen och har även erfarenhet av att konfigurera sådana komponenter. Utifrån denna bakgrund kan du på ett generellt plan bidra som generalist inom ett operationsteam, men samtidigt fungera som specialist inom serverrelaterade tjänster.
Du har erfarenhet av att arbeta med molntjänster, hybridmoln såväl som on-premise lösningar.

Det är meriterande om du:

• Har certifieringar som bekräftar din kompetens inom för tjänsten relevanta områden
• Är väl förtrogen med tjänsterna hos någon av de största kapacitetsleverantörerna inom molntjänster.
• Har erfarenhet av att arbeta med automation och självservice i på marknaden vanligt förekommande verktyg
• Har erfarenhet inom scripting med verktyg som är relevanta för området serverdrift, t.ex. powershell
• Är väl orienterad i något av de marknadsledande verktygen för övervakning.
• Har erfarenhet av att som konsult agera serverspecialist mot driftorganisationer.

Vad vi erbjuder

Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, med bra gemenskap och utan hierarkier. Samarbete, kommunikation och snabb feedback är ledord som du, precis som vi, håller högt. Du kommer med idéer och kombinerar ledaregenskaper med förmåga att vara en lagspelare, och du har förmåga att inspirera och motivera medarbetare och kunder som genomgår förändringsprocesser.

Våra kunder uppskattar vår djupa tekniska kompetens, flexibilitet och integritet. Det är egenskaper som behövs när kraven på lösningar är höga och tidsramar är snäva. Det kräver också att vi hela tiden ligger i teknikens framkant för att kunna överträffa våra kunders förväntningar. Därför satsar vi mycket på personlig utveckling och erbjuder löpande kompetensutveckling med stora möjligheter att påverka den själv.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med stationering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.
Goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt är ett krav.

Frågor

Kontakta gärna Thomas Löfroth om du har frågor kring tjänsten på 070-101 55 69 eller thomas.lofroth@dataductus.se.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas inom kort och därför sker urvalet löpande under ansökningstiden.