Arkitekt infrastruktur

Har du erfarenhet som infrastrukturarkitekt och ett genuint intresse för att analysera komplexa frågeställningar och omsätta dem till den lösningsdesign som är mest värdefull för kunden? Då kan du vara den infrastrukturarkitekt som vi söker. 

Vilka är vi? 

Slår ditt hjärta för teknik och hållbarhet? Gillar du att lära dig nya saker och jobba tillsammans med andra duktiga kollegor för att lösa kunders utmaningar? Då är det hos oss du ska jobba! Vi är ett teknikoberoende it-konsultbolag där trivsel och en hälsosam work-life balance prioriteras så att du ska kunna utvecklas och nå din fulla potential, oavsett var i livet du befinner dig. 

Vi är idag drygt 300 medarbetare worldwide med kontor i Skellefteå, Stockholm, Uppsala, Malmö, Luleå, Boston, Longmont, Dallas, Singapore/Indonesien. 

Om rollen   

Som infrastrukturarkitekt hos Data Ductus arbetar du med övergripande arkitektur och design inom olika delar av infrastrukturen samt som rådgivare åt våra kunder i deras uppdrag och utvecklingsarbeten. Du tar hänsyn till alla aspekter som funktion, stabilitet, skalbarhet, förvaltningsbarhet och prestanda i linje med uppsatta principer och riktlinjer. Du ser även hur gårdagens infrastrukturval påverkar verksamhetens förmåga i morgon. 

Ditt fokus ligger på innovation och värdeskapande lösningar för att bidra till kundens bästa och omställningen till en hållbar värld. Detta innebär att du i din roll har många kontaktytor och kommunicerar med såväl kravställare som tekniker, utvecklare, arkitekter, förändringsledare och kommunikatörer.   

Våra uppdrag är i stor utsträckning inom den offentliga och den ideella sektorn i Uppsala och vi erbjuder våra arkitekttjänster i allt ifrån mindre förstudier till större projekt och du har en nyckelroll för att resultaten ska bli bestående. 

Du bör ha:

 • Erfarenhet inom olika typer av arbetsmetoder som agilt arbetssätt, scrum/Kanban, projektmodeller och processarbete. 
 • Erfarenhet inom olika typer av arbetsmetoder för ständiga förbättringar såsom Lean, 5S eller liknande. 
 • Erfarenhet inom systematiskt kvalitetsarbete. 
 • Erfarenhet av nuläges- och behovsanalys. 
 • Erfarenhet av några av följande områden: 
  • Linux
  • Microsoft server 
  • Generell nätverks- och brandväggsarkitektur 
  • Publika molntjänster (Azure, AWX, GCP etc) 
  • Infrastrukturtjänster så som lösningar för backup, pam och övervakning 

Meriterande:

 • Erfarenhet som konsult 
 • Erfarenhet från offentlig sektor 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som gillar teknik, människor och hållbarhet. Som person är du en ödmjuk och ansvarstagande lagspelare som med ett stort mått nyfikenhet både lär av andra och delar med dig av kunskaper. Att bemöta kunder och kollegor på ett vänligt och proffsigt tycker du är självklart. Lika självklart är det att du delar vår värdegrund som vi har sammanfattat i det vi kallar vårt Ductus-hjärta: Trustworthiness, Collaboration, Empathy, Innovation. 

Som person är du metodisk och har ett pragmatiskt förhållningssätt till arkitektens verktygslåda och du ser alltid resultatet som viktigare än modellerna i sig. Du är förtroendeingivande, bra på att hantera människor och vågar ta beslut där situationen så kräver. Du är kommunikativ och anpassar din kommunikation utifrån vilken målgrupp du vänder dig till.  

På Data Ductus är vi övertygade om att en inkluderande och diversifierad arbetsplats ger bäst förutsättningar att möta våra kunders behov. Därför välkomnar vi dig – oavsett bakgrund, sexuell läggning, religion, ålder eller handikapp.   

Vad erbjuder vi? 

Hos oss får du en arbetsplats där du får utrymme att växa. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling som du själv är med och påverkar och du har alltid tillgång till företagets samlade kunskapsbas som stöd i ditt arbete.  Din närmaste chef kommer att stötta dig genom frekventa 1:1-samtal där ni stämmer av läget. 

Du kommer att ha din hemmabas i teamet Lead and architecture tillsammans med andra it-arkitekter, tekniska projektledare, projektledare, förändringsledare och verksamhetsutvecklare. I teamet bidrar vi till varandras utveckling och framgång i uppdragen 

För oss är gemenskap och sammanhållning viktigt. Förutom att vi har väldigt roligt tillsammans på jobbet så arrangerar vi också sociala aktiviteter utanför arbetstid för de som kan och vill.   

Vi vet att en trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa är en förutsättning för att du ska må bra och nå din fulla potential. Våra kontor är därför alltid centralt belägna och vi erbjuder flexibla arbetstider med bra förmåner som exempelvis kollektivavtal och friskvårdsbidrag. 

Om tjänsten 

Ort: Uppsala  
Omfattning: Heltid  
Tillträde: Enligt överenskommelse 

För mer information 

Kontakta gärna Magnus Edin på vårt Uppsala-kontor om du vill veta mer om företaget eller om möjligheten till jobb på Data Ductus. Du når Magnus enklast på mail:  magnus.edin@dataductus.se

Ansökan 

Välkommen med din ansökan via www.dataductus.com/careers. Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!