Förändringsledare  

Njuter du av förändring och har förmågan att få med dig andra på resan? Då kan du vara den förändringsledare vi söker. 

Vilka är vi? 

Slår ditt hjärta för teknik och hållbarhet? Gillar du att lära dig nya saker och jobba tillsammans med andra duktiga kollegor för att lösa kunders utmaningar? Då är det hos oss du ska jobba! Vi är ett teknikoberoende it-konsultbolag där trivsel och en hälsosam work-life balance prioriteras så att du ska kunna utvecklas och nå din fulla potential, oavsett var i livet du befinner dig. 

Vi är idag drygt 300 medarbetare worldwide med kontor i Skellefteå, Stockholm, Uppsala, Malmö, Luleå, Boston, Longmont, Dallas, Singapore/Indonesien. 

Om rollen   

Som förändringsledningskonsult hos Data Ductus bidrar du till att  våra IT-projekt leder till  en verklig förändring och förbättring i verksamheten, och inte bara till ett nytt IT-system. Du fokuserar på att hjälpa våra kunder att planera och förstärka förändringsresan samt stötta i kundens ledarskap. Det handlar om att sätta en plan för vad som behöver göras för att skapa hållbara, långsiktiga förändringar i beteende och arbetssätt. Dessutom blir du en viktig del i att utveckla Data Ductus erbjudande inom förändringsledning. Du blir även en nyckelspelare till att coacha kollegor inom området och vi ser att du drivs av att bygga teamet framåt.  

Våra uppdrag är i stor utsträckning inom den offentliga och den ideella sektorn i Uppsala och och du kommer att ha en nyckelroll för att resultaten ska bli bestående. 

Du bör ha:   

  • Arbetat som konsult i flera år och har haft rollen som förändringsledare alternativt projektledare i flera projekt. Eller så har du arbetat som förändringsledare i en linjeverksamhet.  
  • Förmågan att stötta transformationer i komplexa organisationer på ett strukturerat och effektivt sätt. 
  • Erfarenhet av att coacha och stötta ledare, chefer och medarbetare. 
  • Erfarenhet av att fram underlag, presentationer, till workshops och utbildningar med flera intressenter så som till medarbetare som till styr- och ledningsgrupper. 
  • Uppskatta att hålla i och driva, men samtidigt stötta andra till att själva driva workshops, utbildningar och presentationer?

Meriterande:  

  • Erfarenhet av förändringsledning inom IT-projekt. 
  • Certifiering inom förändringsledning, exempelvis PROSCI. 
  • Erfarenhet av förändringsledning i offentlig sektor. 
  • Erfarenhet av uppdrag med nära anknytning till högre ledningsgrupper. 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som gillar teknik, människor och hållbarhet. Som person är du en ödmjuk och ansvarstagande lagspelare som med ett stort mått nyfikenhet både lär av andra och delar med dig av kunskaper. Att bemöta kunder och kollegor på ett vänligt och proffsigt tycker du är självklart. Dessa egenskaper speglar vår värdegrund som vi har sammanfattat i det vi kallar vårt Ductus-hjärta: Trustworthiness, Collaboration, Empathy, Innovation.  

Som förändringsledare behöver du vara social och ha lätt för att skapa relationer och bygga förtroende på alla nivåer i en organisation. Vi tror även att du är en både analytisk och kreativ person. 

På Data Ductus är vi övertygade om att en inkluderande och diversifierad arbetsplats ger bäst förutsättningar att möta våra kunders behov. Därför välkomnar vi dig – oavsett bakgrund, sexuell läggning, religion, ålder eller handikapp.   

Vad erbjuder vi? 

Hos oss får du en arbetsplats där du får utrymme att växa. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling som du själv är med och påverkar och du har alltid tillgång till företagets samlade kunskapsbas som stöd i ditt arbete.  Din närmaste chef kommer att stötta dig genom frekventa 1:1-samtal där ni stämmer av läget. 

Du kommer att ha din hemmabas i teamet Lead and architecture tillsammans med andra förändringsledare, projektledare, tekniska projektledare, it-arkitekter, och verksamhetsutvecklare. I teamet bidrar vi till varandras utveckling och framgång i uppdragen.  

För oss är gemenskap och sammanhållning viktigt. Förutom att vi har väldigt roligt tillsammans på jobbet så arrangerar vi också sociala aktiviteter utanför arbetstid för de som kan och vill.   

Vi vet att en trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa är en förutsättning för att du ska må bra och nå din fulla potential. Våra kontor är därför alltid central belägna och vi erbjuder flexibla arbetstider och bra förmåner som exempelvis kollektivavtal och friskvårdsbidrag. 

Om tjänsten 

Ort: Uppsala  
Omfattning: Heltid  
Tillträde: Enligt överenskommelse 

För mer information 

Kontakta gärna Magnus Edin på vårt Uppsala-kontor om du vill veta mer om företaget eller om möjligheten till jobb på Data Ductus. Du når Magnus enklast på mail:  magnus.edin@dataductus.se

Ansökan 

Välkommen med din ansökan via www.dataductus.com/careers. Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!