Teknisk Projektledare  

Har du en genuin teknisk bakgrund, trivs i en ledande roll och brinner för att driva de tekniska perspektiven i en projektleverans? Då kan du vara den tekniska projektledare vi söker. 

Vilka är vi? 

Kan man ha roligt på jobbet och samtidigt lösa morgondagens utmaningar? Ja, det kan man! Hos oss får du tillsammans med kunniga och trevliga kollegor bidra till vår vision om att skapa en hållbar värld genom att utveckla digitala lösningar för våra kunder. Som teknikoberoende it-konsultbolag kan vi erbjuda dig varierade och utvecklande uppdrag som framtidssäkrar ditt CV. Bra arbetsvillkor och en sund balans mellan arbete och fritid ingår såklart! 

Vi är idag drygt 300 medarbetare World Wide med kontor i Skellefteå, Stockholm, Uppsala, Malmö, Luleå, Boston, Longmont, Dallas, Singapore/Indonesien. 

Om rollen   

Som teknisk projektledare hos Data Ductus planerar och driver du projektet ur ett tekniskt perspektiv. Det innebär att du har fokus i tekniken och arbetar nära tekniker och arkitekter samtidigt som du har kontinuerlig dialog med verksamheten samt säkerställer att den planerade lösningen svarar mot verksamhetens krav och harmonierar med projektets planer.  

Du analyserar och förstår kundens verksamhetsmål och översätter dem till tekniska krav och driver arbetet för att lösningen ska möta kundens behov. Det innebär att du i din roll har många kontaktytor och kommunicerar med såväl kravställare som tekniker, utvecklare, arkitekter, förändringsledare och kommunikatörer.   

Hos oss kommer du att arbeta med varierande projekt i olika uppdrag i en mängd olika miljöer. Du får en nyckelroll för att skapa bestående resultat och teamet du leder kan bestå av kollegor, kundens personal eller konsulter från andra bolag.   

Våra uppdrag är i stor utsträckning inom den offentliga och den ideella sektorn i Uppsala och vi erbjuder våra projektledande tjänster i allt ifrån mindre förstudier till större projekt. Du kommer att få ta dig an olika typer av seniora konsultuppdrag inom området teknisk projektledning och projektledning.  

Du bör ha:   

  • Flerårig erfarenhet inom it-branschen och gedigen teknisk erfarenhet, antingen från systemutvecklingsområdet eller från infrastruktur.  
  • Dokumenterad erfarenhet av en eller flera projektmodeller. 
  • Erfarenhet av att etablera en projektorganisation från början, bestämma metoder; traditionella som agila, planera, dokumentera och utvärdera. 
  • Förmåga att förstå och vara rådgivande till beställaren och/eller projektledaren. 
  • God kommunikativ förmåga. 

Meriterande:  

  • Flerårig erfarenhet som konsult 
  • Erfarenhet från offentlig sektor 
  • Certifiering inom projektledning, till exempel PMI, IPMA eller SAFe. 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som gillar teknik, människor och hållbarhet. Som person är du en ödmjuk och ansvarstagande lagspelare som med ett stort mått nyfikenhet både lär av andra och delar med dig av kunskaper. Att bemöta kunder och kollegor på ett vänligt och proffsigt tycker du är självklart. Dessa egenskaper speglar vår värdegrund som vi har sammanfattat i det vi kallar vårt Ductus-hjärta: Trustworthiness, Collaboration, Empathy, Innovation.  

I rollen som teknisk projektledare behöver du dessutom vara driven, strukturerad, målorienterad och ha god förståelse för både it och verksamhet. Du är förtroendeingivande, bra på att hantera människor och du vågar ta beslut där situationen så kräver. Ditt ledarskap kännetecknas av att du tar ansvar och skapar struktur samtidigt som du engagerar och motiverar medarbetarna i din projektgrupp så att ni tillsammans kan överträffa kundens förväntningar. 

På Data Ductus är vi övertygade om att en inkluderande och diversifierad arbetsplats ger bäst förutsättningar att möta våra kunders behov. Därför välkomnar vi dig – oavsett bakgrund, sexuell läggning, religion, ålder eller handikapp.   

Vad erbjuder vi? 

Hos oss får du en arbetsplats där du får utrymme att växa. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling som du själv är med och påverkar och du har alltid tillgång till företagets samlade kunskapsbas som stöd i ditt arbete.  Din närmaste chef kommer att stötta dig genom frekventa 1:1-samtal där ni stämmer av läget. 

Du kommer att ha din hemmabas i teamet Lead and architecture tillsammans med andra tekniska projektledare, projektledare, it-arkitekter, förändringsledare och verksamhetsutvecklare. I teamet bidrar vi till varandras utveckling och framgång i uppdragen 

För oss är gemenskap och sammanhållning viktigt. Förutom att vi har väldigt roligt tillsammans på jobbet så arrangerar vi också sociala aktiviteter utanför arbetstid för de som kan och vill.   

Vi vet att en trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa är en förutsättning för att du ska må bra och nå din fulla potential. Våra kontor är därför alltid central belägna och vi erbjuder flexibla arbetstider och bra förmåner som exempelvis kollektivavtal och friskvårdsbidrag. 

Om tjänsten 

Ort: Uppsala  
Omfattning: Heltid  
Tillträde: Enligt överenskommelse 

För mer information 

Kontakta gärna Magnus Edin på vårt Uppsala-kontor om du vill veta mer om företaget eller om möjligheten till jobb på Data Ductus. Du når Magnus enklast på mail:  magnus.edin@dataductus.se

Ansökan 

Välkommen med din ansökan via www.dataductus.com/careers. Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!