Joacim Lindström blir hållbarhetschef på Data Ductus

Pressmeddelande, Skellefteå, 26 september 2022: IT-konsultbolaget Data Ductus ambition är att driva på utvecklingen av klimatsmart digitalisering och på så vis påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Som ett led i detta har man rekryterat Joacim Lindström till den nyinsatta rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmast från en ledande befattning hos Optronic. I rollen ingår även ett övergripande kvalitetsansvar.

Joacim Lindström, nytillträdd hållbarhetschef på Data Ductus.
Fotograf: Jonas Westling

– Som IT-konsulter kan vi bidra mycket för att påskynda klimatomställningen. Självklart ska vi se över vårt eget klimatavtryck, men den stora skillnaden kan vi göra ute hos våra kunder genom de digitala och innovativa lösningar vi utvecklar. Jag ser en stor potential för affärsutveckling inom detta område, säger Rickard Åström, vd för Data Ductus.

Joacim kommer närmast från rollen som ekonomi- och kvalitetschef på Optronic. Där ansvarade han även för miljö och IT. Tidigare har han jobbat som verksamhetskonsult och projektledare på SYSteam/EVRY. I botten är han civilingenjör i industriell ekonomi och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på IT och affärsutveckling.

– Digitalisering kan bidra till hållbarhet på många olika sätt. Det finns massor att göra inom det här området och det ska bli riktigt roligt att starta och driva detta arbete tillsammans med mina nya kollegor, säger Joacim Lindström.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Joacim till oss. Hans gedigna erfarenhet och breda bakgrund hos både produkt- och tjänsteföretag kommer att ge oss värdefulla perspektiv när vi nu ökar vårt fokus på hållbarhet, avslutar Rickard.

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Göthager, presskontakt, Data Ductus, frida.gothager@ductus.se, 0910-73 32 21.